Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

Måla om hela lägenheten

Med ny färg på väggarna får hela lägenheten en uppfräschning och känns som ny. Väljer du dessutom att anlita en målerifirma blir arbetet proffsigt gjort och går snabbt. 

Vi på Hittamålare.nu hjälper dig att komma i kontakt med måleriproffs som kan måla om din lägenhet.

Här är våra bästa tips och svar på några vanliga frågor inför ommålningen. 

 

Flera steg innan målningen kan börja 

Det kan låta som en enkel sak att måla om en lägenhet. Färg, roller och täckpapper på golvet, så är det bara att köra, eller hur? Nja, riktigt så enkelt är det inte. Åtminstone inte om jobbet ska bli bra utfört.

Innan arbetet påbörjas kommer du att behöva kunskaper om hur du ska behandla de väggar som du vill måla om. Vilket förarbete som krävs beror nämligen på om de är tapetserade eller målade sedan innan. 

Sedan behöver du eventuellt ta loss lister, spackla, slipa, och maskera fönster och dörrar. Allt som allt krävs en välplanerad arbetsordning innan du ens kan fundera på att öppna färgburken.

 

Vad kostar det att måla om lägenheten?

Vad det i slutändan kostar att måla om en lägenhet beror på flera delkostnader.

 

  • Vem ska måla?

 

Den första kostnaden beror på om du tänker måla om lägenheten själv eller anlita en målare. Väljer du det sistnämnda alternativet tillkommer arbetskostnaderna. Du har dock rätt till ROT-avdrag för måleriarbete. Det betyder att du kan dra av 30 procent av arbetskostnaden. Mer om ROT-avdraget nedan!

 

  • Hur många kvadratmeter ska målas?

 

 Storleken på lägenheten är också avgörande för slutpriset. Ju större yta som ska målas, desto mer färg behöver införskaffas. Anlitar du en målerifirma och betalar per timme blir också priset högre, eftersom de helt enkelt måste jobba fler timmar.

 

  • Vad för material behövs?

 

Bestämmer du dig för att måla själv behöver du införskaffa penslar, maskeringstejp, roller, täckpapper, med mera. Var beredd på att lägga åtminstone en tusenlapp. För väggar och tak underlättar det också att ha en målarstege.

 

  • Vilken typ av målarfärg?

 

Olika typer av färg varierar i pris. Olika märken är olika dyra, och ska du ha en specialblandad färg ökar också priset.

Mellan tummen och pekfingret räcker 10 liter färg för att måla 70 kvadratmeter. Priset på 10 liter färg kostar 500 kronor och uppåt.

 

Vad är snittkostnaden för en målare i de större städerna?

I snitt är målare dyrare att anlita i storstäderna än i våra mindre städer. Det betyder dock inte att det är omöjligt att hitta en prisvärd målare även om du bor i Stockholm eller Göteborg. 

Faktum är att även om de högsta priserna finns i storstäderna, så finns också de största spannen där. Det betyder att du som är stockholmare kan hitta målare som tar upp emot 700 kronor, såväl som målare som tar 560 kronor i timmen.  

 

Så tar du in en offert på ommålning

Vi har gjort det enkelt att ta in offerter och jämföra målare. Allt du behöver göra är att fylla i kontaktformuläret här på vår sida.

Sedan skickas din förfrågan vidare och besvaras av upp till fem olika målerifirmor. 

De ger dig sina bästa kostnads- och projektförslag, samtidigt som du kan ta del av omdöme och mer information om firmorna.

Priset är en sak, men att känna sig trygg med att ha anlitat rätt målare är i slutändan det som betyder allra mest.

 

Fördelar med att låta proffs måla

För ett större måleriarbete, som att måla om en hel lägenhet rekommenderar vi att anlita ett proffs. 

Som lekman kan det verka lätt som en plätt att påbörja ett stort måleriarbete. Men allt som oftast sliter man sitt hår halvvägs in i arbetsgången när oväntade problem uppstår. 

Visst, själva måleriarbetet är egentligen inte det som är det mest krångliga. Men som vi nämnde tidigare kräver måleriarbete goda förkunskaper och ett gediget förarbete. 

När du anlitar ett proffs ser du till att arbetsgången går till på rätt sätt. Målerijobbet blir snyggt (tro oss, det syns när en amatör har gjort jobbet) och tidseffektivt utfört.

Att måleriarbete ger rätt till ROT-avdrag gör också att den kostnad som kan få en att tveka inför att anlita någon annan, nämligen arbetskostnaden, kraftigt reduceras.

 

Så funkar ROT-avdraget

ROT-avdraget är en skattereduktion som ofta redan inkluderas på de kostnadsförslag som du får från målerifirman. 

Avdraget är på 30 procent och du behöver i regel inte göra något för att ta del av förmånen. För dig som anlitar firman betyder det helt enkelt att du bara betalar 70 procent av arbetskostnaden själv.

 

Ta in din offert idag

Vår offertförfrågningstjänst är gratis att använda och utan förpliktelser. Du kan alltså ta in offerter från flera målare och gå igenom kostnadsförslag utan att det kostar dig ett öre.

Hittar du sedan en målerifirma som passar är det bara att anlita dem och köra igång. Själv behöver du varken spackla, slipa eller måla. Det fixar proffsen.

Våra senaste förfrågningar

Ann bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering

Jag skulle vilja ha hjälp med målning av innerväggar i en lägenhet i ett hus byggt på 1950-talet.. Väggarna målades senast för ca 2 år sedan av tidigare ägare. Väggarna ser rätt fina ut, men det finns en del hål efter bokhyllor mm.…

Jenny bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering

Lägenhet på 65 kvm behöver fräschas upp. Väggar och tak i två och ett halvt rum ska målas i ljusa färger, eventuellt också fönster- och dörrkarmar etc.

Får tillträde till lägenheten den 9 januari så optimalt vore om någon har tid att ta sig an detta…

Britt-Inger bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering

Jag önskar hjälp med att måla taket på balkongen. Det är av betong. Balkongen är inglasad. Vill ha den målad i en ljus färg.

Silvia bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering

Spackla och måla ett rum på ca 9kvm + loft. Rummet nybyggt och är bara gipsat för tillfället.

Elisabet bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering

Utvändigt målning 300 kvm

Daniel bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering

Hej,

Har ett radhus på 105 kvm, två våningar och två badrum. Båda våningarna har redan till merpart ytskiktsrenoverats förra året. Nytt kök har installerats och nedre badrum har till merpart renoverats (endast den platsbyggda/inbyggda garderoben som inte blivit ommålad).

Önskar offert på följande för slutförande:
(1) Ytskiktsrenovering…

Björn bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering

Spackling och slipning av väggar o tak i fristående garage. Ev. Sätta glasfiberväv på nedre delen av väggarna.
Golvyta ca 72 m2, takhöjd ca 3 m.
Ritning kan översändas.
Detta ska vara en julklapp från nig till min son med familj i Gällivare.
Bästa Hälsningar
Björn Sandwall
Halmstad.

Per bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering

Utvändig ommålning av 1,5-plansvilla (byggd 2009).

https://www.smalandsvillan.se/vara-hus/villa-kalmar/
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.