Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

Hur mycket kostar det att måla om?

Tyvärr är det inte alltid man har kunskapen eller tiden att måla om när man känner för förändring hemma. Det är många gånger frestade att plocka upp målarpenseln själv och försöka att lösa det på egen hand, men i de allra flesta fall blir slutresultatet bättre om man väljer att anställa en målare som gör jobbet åt en. Då går det snabbare, blir proffesionellt utfört och man slipper själv tänka på material, tidsplan och utförande. 

Hur mycket kostar det egentligen att måla om hemma om man anlitar en målare? Det ska vi se närmare på.

Anställ målare

Den huvudsakliga kostnaden vid ommålning hemma är arbetskraften och arbetstiden som målaren lägger ner på jobbet. En målare tar betalt per timme. Hur lång tid det tar att måla om beror på en rad faktorer. 

Faktorer att ta hänsyn till:

  • Hur stor är ytan som ska målas om? Ett stort rum, eller flera rum, tar förstås längre tid än ett litet rum.
  • Vilket förarbete krävs? Behöver väggen behandlas innan? Finns det gamla tapeter som behöver rivas ner? Ska väggarna spacklas och slipas? 
  • Hur mycket skydd behövs? Om rummet har mycket fönster, dörrar, lister och eluttag behövs mer tid för att skydda dessa med tejp och golvskydd.
  • Behöver ytan grundmålas?
  • Hur många lager kräver färgen? 
  • Torktid för spackel, grundfärg och eventuella andra lager av färg.

Hur mycket kostar en målare?

En målare tar som sagt betalt per timme. Hur mycket en målare tar betalt skiljer sig mellan olika firmor. Vanligtvis kan man räkna med en timkostnad på mellan 400 kronor upp till 1000 kronor, inklusive moms. I storstäder brukar timpriset ligga något högre än på mindre orter.

Att mål om ett normalstort vardagsrum kan ta mellan två arbetsdagar upp till en arbetsvecka - beroende på vilket förarbete som krävs och vilket material målaren arbetar med. 

Priset på arbetskraften kan i de flesta fall reduceras med ROT-avdraget.

Materialkostader

Den andra kostnaden man behöver tänka på är förstås kostnaden för material. 

Saker som behövs när man målar om:

  • Målarfärg - välj gärna kvalitetsfärg som inte behöver så många strykningar.
  • Spackel
  • Täckpapp
  • Tejp

En stor burk färg räcker till ungefär 50 till 70 kvm, beroende på märke och kvalitet. En målarfärg av högre kvalitet behöver i de flesta fall inte lika många strykningar vilket gör att den ofta täcker en större yta per liter. 

Jämför målare - med offerter

För att få en tydlig bild av vad det kommer att kosta att måla om kan man ansöka om offerter från målare. Du beskriver vilket arbete du vill ha utfört och målarfirman kommer med ett prisförslag. 

Med hjälp av formuläret på vår sida kan du ansöka om flera olika offerter samtidigt. Då kan du jämförare målare med varandra för att hitta den aktör som har bäst erbjudande för just ditt projekt. Vår tjänst är helt gratis och du binder inte upp dig. Du avgör själv om någon av de offerter du får verkar intressant eller inte.

Våra senaste förfrågningar

Caroline bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering

Behöver hjälp att måla om invändigt, ca 180 kvm. Det är målat och tapetserade fondväggar idag, vill ta bort fondväggarna och ha helt målat.
Även snickeri skall fixas på insidan, en dörr skall tas bort och byggas igen, en bred dörröppning skall det sättas dit en…

German bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering

Mala cirka 120 kvm vagar med materiell.

Raul bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering

Måla om fasad på ett radhus och eventuella snickeriarbeten, såsom att byta dåliga plank/panel. Det som ska målas om är framsida, baksida och gavel på radhuset.

Vilberg bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering

Jag skulle behöva hjälp att måla över vägg som har blackboard (svarta tavlan) målning på sig. Väggen ska målas vit i enlighet med resten av rummet.

Jimmy bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering

1-plansvilla på 131 kvm + sammanbyggd garagedel på 28 kvm.
Fasad i lockpanel. Målat med täcklasyr för ca. 15 år sedan.
Startdatum kan diskuteras.

Elin bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering

Jag har en vägg i min lägenhet som jag skulle vilja tapetsera. Väggen är 3,75 m x 2,55 som har ett dörrhål på 1,04 X 2, 07.

Tero bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering

Målning och tapetsering av hallen i huset.

Lisa bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering

Hej,

Jag letar målare som kan hjälpa mig med endast bredspackling. Jag tänkte själv sköta rivning av befintliga tapeter och eventullt även målningen efteråt. Jobbet gäller ett rum, ca 25 kvadrat varav en vägg till största del är täckt av fönster samt balkongdörr. Bifogar bild på…
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.