Utvändig målning av fasad

Husfasaden måste med jämna mellanrum ses över och målas om. En bra utförd fasadmålning ser inte bara till att ditt hus blir fint utåt sett. Det gör också fasadvirket mer hållbart oss motståndskraftigt mot väder och vind.

Om du inte har rätt förkunskaper är den bästa lösningen att anlita målare för jobbet. En fasadmålning föregås i regel av ett ganska omfattande grundjobb, som är bäst att lämna åt proffsen. 

Här ska vi gå igenom vad det egentligen innebär att måla om fasaden. Vi ska också titta närmare på vad det kan komma att kosta och hur du gör för att få ett lägre slutpris.

 

Vad kostar det att måla om fasad?

Det vanligaste är att målerifirmor tar betalt per timme för en fasadmålning. Sedan tillkommer materialkostnad och val av färg. Det är en kostnad som till stor del går att styra, genom att välja billigare material och färg. 

Vi rekommenderar dock att du diskuterar saken med målaren du har tänkt att anlita. Det lönar sig sällan i längden att spara in på kvalitet.

Storleken på fasaden avgör också hur mycket du får betala i slutändan. Räkna med att det tar en timme för en målare att måla 3–4 kvadratmeter.

I storstäderna är snittpriset på målare dyrare än i småstäderna, men priserna varierar mellan olika firmor även där. Se därför alltid till att ta in offerter från flera entreprenörer!

 

Förarbetet kan vara mer eller mindre omfattande

Beroende på fasadens skick kan ett mer eller mindre omfattande förarbete också bli nödvändigt. Detta är något som kan innebära en extrakostnad då fler timmar går åt att exempelvis slipa fasaden innan målningen kan påbörjas. I vissa fall krävs också att reparationer utförs, om fasaden är skadad på något sätt.

 

Så tar du in en offert på ommålning

Ibland är det förvånande att se hur olika offerterna från olika målare faktiskt kan se ut. Utöver timpriset kan det också skilja sig en hel del i vad de rekommenderar för material och åtgärder. Det viktigaste är i slutändan att du känner dig trygg med den entreprenör som du anlitar.

Därför har vi gjort processen att ta in offerter för målning så enkel och informativ som möjligt.

 

 • Använd vårt kontaktformulär och beskriv vad du vill ha hjälp med

 • Upp till 5 olika målerifirmor kontaktar dig med offerter

 • Jämför priser och projektförslag 

 

Vi förser dig också med mer information om företagen och tidigare kundomdömen. Allt för att valet ska bli enkelt att göra och tryggt för dig. 

  

Fördelar med att låta proffs måla om fasaden

Att anlita proffs istället för att måla om huset själv påverkar din plånbok för tillfället. Men om du inte är kunnig inom området kan vi nästan garantera att det är en mer ekonomiskt lönsam affär på sikt att anlita proffs.

Om du inte har rätt kunskaper om förarbete och färgval kan du i värsta fall skada fasaden istället för att stärka den. Genom att använda ROT-avdraget betalar du dessutom ändå inte mer än 70 procent av arbetskostnaden när du anlitar en firma.

 

Så funkar ROT-avdraget

För att få ROT-avdraget behöver du oftast inte göra någonting. Idag är det en så etablerad del av måleriarbete att firmorna själva har räknat med ROT i sitt kostnadsförslag.

När du får kostnadsförslagen bör du ändå slänga ett extra öga så att det verkligen är medräknat. Det är en rejäl rabatt på arbetskostnaden som du inte vill missa.

 

Ta in upp till 5 offerter genom oss

Vår offertförfrågningstjänst fungerar i hela Sverige. Oavsett var du bor kan du alltså jämföra offerter och hitta det bästa priset på fasadmålning.

Det enda du behöver göra är att fylla i vårt kontaktformulär här på sidan så sköter vi resten.

Det är helt gratis att ta in offerter genom oss och du förbinder dig inte till något.

Våra senaste förfrågningar

 • Katharina bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering
  Fasadmålning på Falurött torp och målning av vindskivor.
 • Ingrid bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering
  Ommålning av vindskivor på gavlarna av ett Forsgrens timmerhus med takhöjden 6 meter i nock
 • Erika bad om offert för Bygg & hantverkare - Fönster & Dörrar
  Fönsterkittning i fjällstuga i Storlien
 • Irfan bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering
  Hej,
  Vi skulle vilja måla om våra köksluckor plus stommar.
 • Malin bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering
  Måleri/lackering av möbler? Jag har fått ett hemmagjort bord i furu som jag skulle vilja lämna för målning/lackering och undrar vad priset för detta är? Har även 6 handmålade svarta stolar som jag skulle vilja sprutlackera en gång för en jämnare färg. Pris för detta?...
 • Lars bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering
  Lars Älgevik
  Ösbynäsvägen 8
  18495 ljusterö
 • Jin bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering
  Normalstort vardagsrum. Spacklat. Måla i vit kulör.
 • Ulrika bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering
  Tapetsering av sovrum och målning av tak

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.